Boraras naevus


Generel beskrivelse
Boraras naevus er meget fredelig, men passer ikke ind i et normalt selskabsakarium, på grund af dens lille størrelse. Den vil befinde sig bedst sammen med andre små arter, så som Microdevario, Sundadanio, Danionella, Eirmotus, Trigonostigma, pygmæ Corydoras og små Loricariids som Otocinclus.

Det er en stimefisk, hvis den holdes i flokke mindre end 8-10 stk vil den være meget sky og sjællendt blive set i akvariet. Hannerne vil også vise mere farve, når der er flere andre hanner at spille op over for og tiltrække hunnernes opmærksomhed.
Yngleadfærd
Formering
Boraras naevus er ægspreder. Den gyder et lille antal æg hver dag, så i tæt beplantede akvarier, kan man godt se overlevende unger af og til. Hvis man ønsker et større udbytte af ynglen, vil man med fordel kunne sætte 2-3 par i et yngle akvarium, med enten glaskugler, net eller javamos i bunden, som gør at forældrene ikke kan æde æggene. Æggene klækkes efter to dage, så de voksne fisk bør fjernes senest 48 timer efter den første gydning. Ungerne vil kunne klare sig de første 24 timer med deres blommesæk, men skal derefter fodres med meget småt foder, så som æggeblomme, liquifry eller lignende.

Info
Type
Ferskvand, Rasbora

Verdensdel
Kun kendt fra det sydlige Thailand, fra et sump område 80km nord for Surat Thani. Der er nogen der mener at denne art også lever i den nedre del af Tapi rover, men i den videnskabelige beskrivelse menes det at det er en lignende art der lever der.

Videnskablig beskrevet
Conway & Kottelat (2011)

Familie
Cyprinidae

Udseende
Kønsforskel
De rovnfede hunner er tydeligt tykkere end hannerne. Hannerne har en størrer og tydeligere sort plet.

Størrelse
2cm

Optimale Forhold
Min. pH
6

Max. pH
7

Min. dH
5

Max. dH
10

Biotop
Lever i lavvandede områder med rent vand, såsom sumpe og moser. Den foretrækker tæt beplantede akvarier. Mange af de steder den lever i naturen er blevet til rismarker.

Min. akvarie
54

Holdes bedst som
stime på mindst 8-10 stk

Foder
Foder:
 • Flagefoder
 • Frostfoder
 • Artemia
 • Granulat
 • Dafnier
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Jakob Kvisgaard Kilde: Seriously Fish

  Udskrift venlig version