Cyphotilapia gibberosa

Billeder

Ikola, Tanzania

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Cyphotilapia gibberosa har i mange år været kendt under navnet Cyphotilapia frontosa, men i 2003 besluttede man sig for, at denne art skulle have et nyt navn. Arten var den, som populært hedder Blue Zaire.

Den lever i den sydlige del af Tanganyika-søen, syd for Myako og Kilewa Bay. Ved Kasenga, Zambia har man observeret denne art på 34 meters dybde.

Den tilhører Cyphotilapia-slægten pga. dens pandepukkel, og den er meget tæt beslægtet med Cyphotilapia frontosa. Det der adskiller disse to arter, er i det store hele antallet af skælrækker.

I naturen lever den bla. af Cyprichomis.

Et akvarium til denne art bør ikke være mindre end 720 l. Sørg for enkelte store huler og masser af svømmeplads til denne cichlide. Fisken kan forekomme en lille smule sky.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannerne graver helt ustyrligt, og i akvariet vil de vende op og ned på alting. Hunnen lokkes hen i reden, når han ellers har fået bygget sig en. Hannen vil gerne i naturen, såvel som i akvariet, have et harem af hunner. Hunnerne går i uger med ungerne i munden, det er ikke fordi de får mange unger, ca. 30 stk., men ungerne er temmelig store, når de lukkes ud. Ungerne lever i naturen i mudret vand, hvor de kan skjule sig for rovfisk.

Antal unger
30

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Marquartsen (Inaktiv)
Bruger kasa (Inaktiv)
Bruger dac (Inaktiv)
Info
Handelsnavn
Blue Zaire, Blue Mpimbwe

Videnskablig beskrevet
Takahashi & Nakaya, 2003

Adfærd
Rolig

Udseende
Farver
Farverne er meget ens både hos hannen og hunnen. De er sort- og hvidstribet og har en lys blå farve på kroppen og i finnerne.

Størrelse han
30

Størrelse hun
22-25

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
26

Min. pH
7,5

Max. pH
9,3

Holdes bedst som
Trio

Foder
Foder:
Kilder og forfatter
Forfatter
Esben

Udskrift venlig version