Signigobius biocellatus

Billeder

Signigobius biocellatus

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Man mener, at fisken med sine øjepletter, mørke bug- og gatfinne og sin glidende måde at svømme på efterligner en krabbe. Forskellige forfattere er uenige om hvor let eller svær denne fisk er at holde. For at være på den sikre side, bør den nok ikke være blandt de første fisk i et nyt akvarie.
Yngleadfærd
Yngelpleje
Helt unik yngelpleje. Parret graver en hule, som hunnen lægger æg i, og hannen befrugter disse. Derefter lukker de hulen til, med hannen inde i hulen hos æggene. Nu og da bliver hulen åbnet, og hannen svømmer ud på ?udflugt?. Efter 4-5 dage forlader hannen hulen, og parret lukker den til igen. Æg/unger passer sig selv, mens de lever af blommesækken, hvad de kan finde af føde i hulen, og muligvis hinanden!. Når forældrefiskene igen åbner hulen, er der kun en enkelt unge tilbage. Legen er observeret i naturen; om de vil have samme adfærd i akvariet, ved man ikke endnu.

Ynglebiologi
Æglægger.

Førstegangs opdræt i DK
Ikke opdrættet iflg. DAU

Info
Type
Saltvand, Fisk - Kutlinger/Gobi

Artsnavn
Signigobius biocellatus

Region
Vestlige Stillehav: Fra Philippinerne til Salomon-øerne og Vanuatu, mod syd til det sydlige af Great Barrier Reef og Palau i Mikronesien.

Opdager
Hoese & Allen, 1977

Adfærd
Fredelig, lidt sky fisk.

Familie
Gobiidae

Reefsafe
Ja

Udseende
Farver
Hvidlig grundfarve med brun marmorering. En stor, karakteristisk øjeplet på hver af de to rygfinner. Bug- og gatfinne mørke med lyseblå skinnende prikker.

Form
Langstrakt fisk med ret stort hoved.

Kønsforskel
Kendes ikke.

Størrelse
7-10 cm

Optimale Forhold
Min. temperatur
22

Max. temperatur
27

Min. pH
8.0

Max. pH
8.5

Min. KH
7

Max. KH
10

Belysning
Medium til høj.

Niveau
Bundzonen

Dekoration
Har brug for et godt, tykt lag levende sand. Lever af de små krebsdyr mm den kan finde heri. Kan risikere at sulte ihjel i nye, ?sterile? akvarier.

Biotop
Lever i laguner og kystnære områder, på sandbund i 2-30 m dybde.

Min. akvarie
150

Foder
Foder:
  • Tager hovedsageligt levende små krebsdyr mv fra sandbunden i akvariet. Kan evt vænnes til at tage dødt foder fra bunden.
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Janne S. Amdisen

    Udskrift venlig version