Melanochromis brevis


Generel beskrivelse
Melanochromis brevis lever i den sydlige ende af Malawi søen ved Monkey Bay, Nkudzi, Mumbo Island, Chinyamwezi og Chinyankwazi. De to sidstnævnte øer findes arten med gul hage og brystparti.

Den lever i det meget turbulente vand i de øverste 3 meter af den sedimentfrie del af klippezonen. Den venter faktisk med at søge ud i vandet indtil at det bliver uroligt.

Melanochromis brevis minder meget om P. williamsi, men den har et anderledes tandsæt og en anden skellet opsætning. Hvilket er grunden til at den ligger i Melanochromis slægten. Det er en kortsnudet art, som er relativ høj i kroppen.

I naturen ernærer den sig mest af aufwuch, som den gnaver af sten og klipper. Men den æder også insekter og laver som den æder i det frie vand.

Hannerne er kun meget lidt territoriale, men jager hanner af samme art væk. I hannens territorium kan man ofte se en gruppe af hunner.

Indret akvariet med fint sand og masser af sten. Der må gerne være meget strøm i vandet. Det vil være fint at holde 1 han sammen med 3-5 hunner.

Generel info om Mbuna akvarier: Internt link http://cichlids.akvariefisk.dk/article/show/?Article=1562
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hunnen er mundruger, og går med ungerne i munden i ca. 21 dage.

Antal unger
25-30

Info
Type
Cichlider, Malawi - Mbuna

Videnskablig beskrevet
Trewavas, 1935

Udseende
Farver
Hannen ligner lidt en johanni type. Den sort på kroppen med lysende blå aftegninger. Hunnen er beige eller brunlig i grundfarven.

Størrelse han
12

Størrelse hun
10

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.8

Max. pH
8.5

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Flere hunner end hanner

Foder
Foder:
 • Alger
 • Cichlidesticks
 • Crisp
 • Flagefoder
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Esben

  Udskrift venlig version