Haplochromis sp. "tipped blue"

Billeder

Generel beskrivelse
Dette er en maget smuk lille Victoria Cichlide som uden tvivl vil pynte i et hver akvarium. Den er ikke vanvittig agressiv, men man skal nok påregne at have mindst 2-3 hunner til hver han. Den er rimelig sjælden, og endnu mere sjælden set i handlen. Men dog kan det lade sig gøre at få fat i dem.

Den er med sine farver lidt atypisk for Victoria Cichlider, og minder mere farvemæssig om Malawier. Og man kan også sagtens holde dem sammen med Mbunaer.
Den er hverke vanvittig hysterisk eller territorial, men kan dog i yngleperioder, godt skrue bissen lidt på over for sine medbeboere i akvariet.

Det er en nem og flot fisk, som varmt kan anbefales hvis man falder over dem. Og da de ikke stiller de store krav ville den være et oplagt valg, for begyndere.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Arten er en mundruger. Hannen graver et mindre hul i sandet, hvortil han tiltrækker hunnen for at gyde. Hunnen går med æg og larver i ca. 20 dage, og denne periode tager hun ikke føde til sig. Når ungerne er blevet spyttet ud, kan de opfodres med afskallede artemiaæg, knust flagefoder, artemia og cyclops.

Antal unger
12-25

Info
Type
Cichlider, Victoria

Videnskablig beskrevet
Goldschmidt 1990

Udseende
Farver
Hannerne er stærkt blå, med gult i ryg og halefinner og meget dominerende eksemplar kan udvikle et rødviolet skær fra det øverste af hovedet og ned over ryggen. Hunnerne er grå til svagt limegrønne, og har en mørk linie som løber på langs af kroppen. De bliver 9-11 cm hunnerne forbliver en annelse mindre end hannerne.

Størrelse han
11

Størrelse hun
10

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
6.5

Max. pH
9.0

Min. akvarie
180

Holdes bedst som
Flok, Minimum flere hunner end hanner

Foder
Foder:
  • Alger
  • Flagefoder
  • Levende føde
  • Myggelarver (Hvide)
  • Rejemix
  • Spirulinaflager
  • Kilder og forfatter
    Udskrift venlig version