Pundamilia sp. "red chest nyererei"


Generel beskrivelse
Pundamilia sp. "red chest nyererei" er en ret lille cichlide som desværre er ret sjælden. Den er endemisk til Anchor Island der ligger et stykke inde i udmundingen af Mwanza Gulf, i det sydligste af Victoriasøen.

Dette er en ø med ret store store stenblokke der hælder en del nedad. Det er ikke normalt man ser cichlider fra Nyererei-komplekset i dette område. Den lever hovedsagligt af alger, men kan formentlig også godt lide plankton og invertebrater.

Der ligger et stort spørgsmål ved om denne cichlide er en variant af Pundamilia pundamilia, eller om det er en cichlide for sig selv. Deres farver ligger langt fra hinanden, men derfor kan det jo sagtens være en variant. Dog er underkæben hos Pundamilia sp. "red chest nyererei" en hel del mindre, og derfor mener jeg ikke det er en variant, men en udestående Mbipia i nyererei-komplekset.

Som sagt er det en ret sjælden cichlider. Der er kun fanget 10 individer ved Anchor Island, og dette er det eneste sted den er observeret. Det er meget tvivlsomt den findes andre steder, da områderne omkring Anchor Island er blevet undersøgt grundigt.

Den er aldrig blevet eksporteret til akvariehobbyen, og det er tvivlsomt den nogensinde vil blive det. I akvariet bør man have store stenflader som danner huler. Man kan godt holde et par hanner sammen, men hold dem som en flok, så der er masser af hunner. Ellers bliver hannernes parringshumør for hård imod hunnerne. Hannerne er ret fredelige normalt, men deres aggressioner tager til under parringen. De er ret territoriale.


Kilder: Ole Seehausen - Lake Victoria Rock Cichlids.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Kendes ikke.

Info
Type
Cichlider, Victoria - Uddøde arter

Udseende
Farver
Hannerne har et rødt parti øverst på brystet. De har en blålig grundfarve med lidt utydelige mørke lodrette striber. Hunnerne er mere matte i deres farver.

Størrelse han
10

Størrelse hun
8

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Alger
 • Cichlidesticks
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged

  Udskrift venlig version