Oreochromis andersonii


Generel beskrivelse
Oreochromis andersonii er en stor cichlide der tilhører Tilapia stammen - den forekommer over store dele af det sydvestlige Afrika bl.a. i Ngami bassinet, i floderne Okavango, Cunene og Kafue og i den øverste og mellemste del af Zambezi floden og kan findes både i stillestående og strømmende vand.

Oreochromis andersonii færdes ofte i stimer og ernærer sig hovedsagligt af alger og planteplankton, men tager også små insekter og invertebrater.

Da O. andersonii er en meget stor cichlide, der gerne må holdes i en lille flok, kræves der meget store akvarier for at den trives - helst 1000 liter eller derover. Det er en fisk der graver meget og det anbefales ikke at have planter sammen med den, da de vil blive ædt.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Oreochromis andersonii er en maternal mundruger uden fast parbindning. Hannerne opretholder territorier centreret omkring en udgravet sandrede - reden kan have en diameter på 75 cm og være 30 cm dyb.

Antal unger
750

Info
Type
Cichlider, Øvrige Afrika

Handelsnavn
Three Spotted Tilapia

Videnskablig beskrevet
(Castelnau, 1861)

Udseende
Farver
Kropsfarven er sølv-grå. Ryg-, hale- og gatfinne har en tynd rød søm. Tre mørke pletter er som regel synlige på langs af kroppen. Kønsmodne hanner bliver mørkere og hoved og ryg får et turkis skær - halefinnen bliver fuldstændig rød.

Størrelse han
40

Størrelse hun
40

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
27

Min. pH
6.5

Max. pH
7.5

Min. akvarie
+1000

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Alger
 • Flagefoder
 • Myggelarver (Hvide)
 • Myggelarver (Sorte)
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version