Yssichromis piceatus

Billeder

Generel beskrivelse
Yssichromis piceatus er endemisk til Victoriasøen. Desværre er der ikke mange af dem tilbage og den er derfor noteret under RedList.org som meget truet.

Man ser dem gerne på 15-20 meters dybde hvor der er et muddret bundlag og en del gemmesteder ved hjælp af sten. De lever hovedsagligt af plankton, men kan også godt spise insektlarver.

Fisken er en stimefisk, og derfor bør akvariet ikke være mindre end 250 liter. Der skal være masser af sten og gemmesteder. Den er en af de få Victoriacichlider som man godt kan holde sammen med mange andre. Normalt plejer man ikke at få meget ud af Victoriacichlidernes farve hvis man har mange samlet, men her er piceatus lige glad.

Til gengæld er den rimelig følsom overfor vandværdierne i akvariet, hvilket jo plejer at være Vicotoriacichlidernes stærke side.

Det skal være en hel del sand i akvariet, da den fra naturens side rodder lidt rundt i bundlaget. Man kan sagtens holde dem som trio, men ikke som par.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Arten er en mundruger. Hannen graver et mindre hul i sandet, hvortil han tiltrækker hunnen for at gyde. Hunnen går med æg og larver i ca. 20 dage, og denne periode tager hun ikke føde til sig. Når ungerne er blevet spyttet ud, kan de opfodres med afskallede artemiaæg, knust flagefoder, artemia og cyclops.

Antal unger
15-30

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Brian Niels (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Victoria

Handelsnavn
Piceatus

Videnskablig beskrevet
Greenwood og Gee i 1969

Adfærd
Arten er aggressiv overfor artsfæller, specielt jo ældre den bliver.

Udseende
Farver
Piceatus er en lille grå/sort cichlide med røde finner.

Størrelse han
9

Størrelse hun
7

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Cichlidesticks
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Myggelarver.
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged/ Opdateret Kim Pedersen

  Udskrift venlig version