Pundamilia sp. "red flank"

Billeder

Han

Generel beskrivelse
Det er meget sjældent man ser denne cichlide. Jeg har personligt kun hørt om én som har holdt den, og det var helt nede i Tyskland. Dog kan man stadig være heldig at få fingrene i den, men det vil tage lang tids søgen.

I naturen lever de hovedsagligt af zooplankton. De er meget sjældne i Victoriasøen, men kendes fra Nansio Bay - Nærmere betegnet ved Nansio Island. Her lever den ved halvstore stenformation på 1-5 meters dybde, ofte ret nært ved gemmestederne.

De minder meget om Pundamilia sp. "all red nyererei".

Akvariet kan vel godt gå helt ned til 180L, men jeg ville personligt ikke selv holde dem i mindre end 250L. Det skal indeholde masser af sten der danner gemmesteder til hunnerne. Hold dem i en flok, ellers bliver hannen for hård imod hunnerne.


Kilder: Ole Seehausen - Lake Victoria Rock Cichlids.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Arten er en mundruger. Hannen graver et mindre hul i sandet, hvortil han tiltrækker hunnen for at gyde. Hunnen går med æg og larver i ca. 20 dage, og denne periode tager hun ikke føde til sig. Når ungerne er blevet spyttet ud, kan de opfodres med afskallede artemiaæg, knust flagefoder, artemia og cyclops.

Antal unger
20-30

Info
Type
Cichlider, Victoria

Adfærd
Arten er aggressiv, og kan med alderen efterhånden håndhæve meget af akvariets plads. Hannens aggressivitet er dog for det meste kun indenfor egen art. Andre arter er sjældent generet, i hvert fald hvis akvariet er stort nok.

Udseende
Farver
Hannernes grundfarve er meget lysegrå. Derudover har den ligesom sine familiemedlemmer de røde, grønne og gule farver. Dens rygfinne er lyseblå imens de andre finner har et rødlig/orange skær. Hunnerne har ligesom hannerne en sort tværstribe ved øjnene. Deres grundfarve er den samme lysegrå farve, men den har et flot grønligt skær.

Størrelse han
11

Størrelse hun
10

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Flok, Minimum flere hunner end hanner

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cichlidesticks
 • Flagefoder
 • Spirulinaflager
 • Myggelarver
 • Mysis
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged/ Opdateret af Kim Pedersen

  Udskrift venlig version