Pseudocrenilabrus nicholsi

Billeder

nicholsi_Han

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Pseudocrenilabrus nicholsi er en meget populær cichlide i diverse akvarier. Det skyldes nok at den ikke er svær at holde, ikke kræver meget plads og er enormt flot.

Den findes mest nær Zaire mellem Lake Ankoro og Upemba. Den lever hovedsagligt af plankton.

Der er én ting som kan være svært ved nicholsi: At styre hannens temperament. Hannen er virkelig enormt aggressiv. Derfor er det vigtigt med masser af sten og minimum 2 hunner. Hannen er så aggressiv, at de godt kan gå sammen med aggressive Mbunaer fra Malawisøen eksempelvis.

Man skal ligge mærke til at vandets pH-værdi skal være meget lavt. Den kan godt klare sig i det mere normale cichlideakvarie med pH over 7, men dens farver vil ikke være ligeså sprudlende.

Pseudocrenilabrus nicholsi er som sagt en meget populær cichlide og det er bestemt også fortjent. Personligt skal jeg snart have erhvervet mig denne flotte cichlide. Den kræver ikke meget af akvariet. Bare man har erfaring med aggressive cichlider og formåer at holde pH'en nede, så er der ingen problemer.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Pseudocrenilabrus nicholsi parrer sig ofte. Hvis bare man lige har et par og nogle sten, så er man ret sikker på at få et resultat ud af det. Hannen har en hule hvor han lokker hunnen til sig. Hunnen er mundruger.

Antal unger
30-60

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger jvr (Inaktiv)
Bruger Skralde (Inaktiv)
Bruger jblem (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Øvrige Afrika

Handelsnavn
-

Videnskablig beskrevet
Pellegrin i 1928

Udseende
Farver
Dens farver er helt utrolige! Dens grundfarve er skrigende gul. På dens grundfarve har den så i den bageste ende nogle lyseblå farver. Dens rygfinne er sort. Farverne går i virkelig god kontrast med hinanden. Hunnen er grå og ikke så meget ved.

Størrelse han
8

Størrelse hun
7

Optimale Forhold
Min. temperatur
22

Max. temperatur
26

Min. pH
6.7

Max. pH
7.4

Min. akvarie
128

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
  • Cichlidesticks
  • Flagefoder
  • Rejemix
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Claus "Petter" Ladefoged

    Udskrift venlig version