Paralabidochromis sauvagei

Billeder

Han og hun mwanza

Vis alle billeder

Varianter
Kenya/Uganda, Makobe Island, Mwanza north
Generel beskrivelse
Paralabidochromis sp. "rock kribensis" er en af mine personlige ynglings cichlider fra Victoriasøen. Man kan finde dem mange steder. Eksempelvis: Kissenda Island, Chamagati, Python Island, Buyago, Ngoma, Matwinki Island, Chamagati og Makobe Island.

Her finder man dem udelukkende på steder med masser af sten. De lever på 5-25 meters dybde. De lever i naturen primært af insekter. De ligner meget den mere almindelige kendte Kribensis.

Det er generelt en rimelig let cichlide at holde. Man bør ikke holde dem parvis, da hannen er en smule aggressiv. Derudover er han også temmelig territorial. Man skal sørge for at have masser af sten i akvariet.

De er rimelig populære blandt akvarister. Hvis man vil, kan de sagtens gå sammen med cichlider fra Malawi og Tanganyika.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Arten er en mundruger. Hannen graver et mindre hul i sandet, hvortil han tiltrækker hunnen for at gyde. Hunnen går med æg og larver i ca. 20 dage, og denne periode tager hun ikke føde til sig. Når ungerne er blevet spyttet ud, kan de opfodres med afskallede artemiaæg, knust flagefoder, artemia og cyclops.

Antal unger
35-40

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Brian Niels (Inaktiv) 06/12-2011 06/12-2011Beskrivelse
Info
Type
Cichlider, Victoria

Handelsnavn
Rock Kribensis

Udseende
Farver
Hannens farver varierer lidt fra variant til variant. Men grundliggende er farven gul/rød med sorte striber. Hunnen ligeså, foruden den røde farve.

Størrelse han
12

Varianter
Kenya/Uganda, Makobe Island, Mwanza north

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
8.6

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Flok, eller minimun flere hunner end hanner

Foder
Foder:
 • Myggelarver
 • Mysis
 • Insekter
 • Flagefoder
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged / Opdateret Kim Pedersen

  Udskrift venlig version