Neolamprologus tetracanthus

Billeder

Neolamprologus tetracanthus Chipwa

Vis alle billeder

Varianter
Findes i hele søen - de sydlige populationer har en gul søm i ryg- og halefinne og en gullig kropsfarve, mens de nordlige har en rød søm i rygfinnen med en gråbrun kropsfarve.
Generel beskrivelse
Neolamprologus tetracanthus er en af de få Neolamprologus arter, der findes over den bare sandbund, ofte på ret lavt vand. Den ernærer sig af småfisk, snegle og større krebsdyr og invertebrater.N. tetracanthus er ikke så aggressiv som så mange andre Neolamprologus, men grundet sin størrelse og adfærd kræver den alligevel en del plads. Et par eller en enkelt han og et par hunner kan holdes i et 250 liters akvarie, men vil man holde den sammen med andre fisk skal man op i et 325 liter. Akvariet indrettes med en bund af fint sand og enkelte flade sten og evt. med et par tykninger af Vallisneria der findes naturligt i dens biotop.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
N. tetracanthus er en huleleger, der både yngler i par og i små haremsgrupper. Hunnen søger ind i yderkanten af overgangszonen og graver en grube mellem et par sten, hvorpå de ca. 100 æg lægges. Så snart æggene er klækket efter 2-3 dage, samler ungerne sig i bunden af gruben, der forsvares af begge forældre. Yngelplejen er forholdvis kort og ungerne bliver hurtigt jaget væk af forældrene.

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Skralde (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Huleleger

Videnskablig beskrevet
(Boulenger, 1899)

Udseende
Størrelse han
20

Størrelse hun
15

Varianter
Findes i hele søen - de sydlige populationer har en gul søm i ryg- og halefinne og en gullig kropsfarve, mens de nordlige har en rød søm i rygfinnen med en gråbrun kropsfarve.

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Flagefoder
 • Krill
 • Muslinger
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version