Bathybates graueri

Billeder

Bathybates graueri

Varianter
Findes i hele søen - ingen varianter kendes
Generel beskrivelse
Bathybates graueri er en rovcichlide fra Tanganyika søen - i modsætning til mange af de andre arter i Bathybates slægten jager B. graueri ikke så dybt og jager også andet, f.eks. sandbundens cichlider som Xenotilapia, udover det normale bytte der består af de silde lignende fisk Stolothrissa og Limnothrissa. Den største dybde den er fanget på er 70 meter.

Akvariet til B. graueri skal være stort og et minimum må være et 2 meter akvarie - der kan holdes andre arter sammen med den, blot man sørger for at de er tilpas store og har en høj kropsform, så de ikke kan blive slugt som f.eks. Cyphotilapia frontosa. Neolamprologus cunningtonia og nogle af de store Lepidiolamprologus arter er også egnede medbeboere.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Der vides ikke meget om B. graueri's ynglebiologi, udover at den er en hunlig mundruger, hvor kun hunnen står for mundrugningen af æg og unger.

Antal unger
0

Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Fritsvømmer

Videnskablig beskrevet
Steindachner, 1911

Udseende
Farver
Hannerne af B. graueri kendes fra de andre arter i Bathybates slægten ved at have 4 vandrette sorte bånd bagerst på kroppen og 5 lodrette sorte bånd forrest på den sølvfarvede krop - som hos alle andre hunner i slægten Bathybates er hunnerne sølvfarvede.

Størrelse han
30

Størrelse hun
25

Varianter
Findes i hele søen - ingen varianter kendes

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
900

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
  • Krill
  • Levende føde
  • Muslinger
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Thomas Andersen

    Udskrift venlig version