Lamprologus leloupi

Billeder

Lamprologus leloupi

Vis alle billeder

Varianter
L. leloupi findes mellem Tembwe og Lunangwa i Congo og mellem Kasoje og Sibwesa i Tanzania, hvor der er mindre forskelle i farveintensiteten i rygfinnen
Generel beskrivelse
Lamprologus leloupi er en lille cichlide, der lever i overgangszonen mellem klippekysten og sandbunden. Den er en af de mest talrige arter i overgangszonen og den former ofte enorme plankton ædende stimer, der står et stykke over sandbunden. L. leloupi ligner utrolig meget L. caudopunctatus det eneste forskel er, at L. leloupi har en sort tynd linje yderst på halefinnen, som mangler hos L. caudopunctatus. At det er to selvstændige arter, ses ved at de lever side om side ved Kapampa i Congo.

Et akvarium til L. leloupi behøver ikke være særligt stort og et 128 l kan gøre det. Start med en 5-6 stykker og lad dem selv danne par. Vil man holde dem sammen med andre fisk, anbefales dog et større akvarium, da L. leloupi som alle hulelegere kan være temmelig aggressiv under yngelplejen. I naturen leger C. leloupi en sjælden gang i sneglehuse, i manglen på en egnet redeplads. Sneglehuse er ofte brugt til denne art i akvarier, men bedre er det at vende en lille urtepotte fyldt med sand på hovedet og stille den ned i akvariet. Det lille hul der er i urtepottens bund, vender nu opad og L. leloupi elsker at grave sig ned i sandet i urtepotten og derved lave sin egen hule, som den også gør i naturen.

L. leloupi er ikke så almindelig i handlen som sin nære slægtning L. caudopunctatus, men den er lige så nem at holde og opdrætte og den er en rigtig god begyndercichlide.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
L. leloupi er en huleleger og æglægningen starter med at parret graver en lille grube i sandet under eller imellem nogle sten. Kuldene er rimelige store for så lille en fisk og ligger normalt på mellem 100-250. Æggene klækker efter et par dage og ungerne er fritsvømmende efter ca. 8 dage. Den fritsvømmende yngel samler sig i en lille stime over gruben og filtrere vandet for plankton. Ungerne for ikke lov at blive længe ved forældrene så snart et nyt kuld er på vej, jages de væk.

Antal unger
250

Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Huleleger

Videnskablig beskrevet
(Poll, 1948)

Udseende
Størrelse han
6

Størrelse hun
6

Varianter
L. leloupi findes mellem Tembwe og Lunangwa i Congo og mellem Kasoje og Sibwesa i Tanzania, hvor der er mindre forskelle i farveintensiteten i rygfinnen

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
128

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version