Neolamprologus sexfasciatus

Billeder

Neolamprologus sexfasciatus

Vis alle billeder

Varianter
N. sexfasciatus findes i den sydlige del af søen i mange lokale varianter, men der er to hovedformer, den gule og den blå. Billedet viser den gule form
Generel beskrivelse
Neolamprologus sexfasciatus er en flot, men samtidig desværre også en utrolig aggressiv rov cichlide fra Tanganyika søen. Den lever i overgangszonen mellem klipper og sandbunden, hvor den mest lever af fisk - ofte sandcichlider, men ellers spiser alt hvad den kommer i nærheden af.

Arten er ekstremt aggressiv overfor artsfæller og det er kun muligt at holde ét par, selv i et meget stort akvarium. Et andet problem er at få et harmonisk par. Den bedste måde, at få et par på er at købe en lille flok ungfisk og sørge for masser af gemmesteder i form af sten og huler. I starten kan de være en fordel at sætte små urtepotter ned i akvariet - mindst en til hver fisk - med et lille hul i. Når et par er dannet, tages de andre fisk straks op. N. sexfasciatus kræver et stort akvarie på minimum 500 liter og gerne større.

Hvis det lykkedes at få et par, er der ingen problemer med at holde N. sexfasciatus. Bemærk dog at eventuelle medbeboere ikke må være for små - en 15 cm lang N. sexfasciatus kan æde en 10 cm lang Enantiopus melanogenys - det første bid sluger det halve af fisken!
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Arten er en huleleger, der er meget produktiv – det er ikke unormalt at kuldene tæller op til 1000 unger. Hunnen tager sig af æggene inde i hulen og hannen forsvarer det ydre revir. Den blå form af N. sexfasciatus er aldrig blevet opdrættet i fangenskab.

Antal unger
1000

Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Huleleger

Videnskablig beskrevet
(Trewavas & Poll, 1952)

Udseende
Størrelse han
16

Størrelse hun
14

Varianter
N. sexfasciatus findes i den sydlige del af søen i mange lokale varianter, men der er to hovedformer, den gule og den blå. Billedet viser den gule form

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
530

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Flagefoder
 • Krill
 • Levende føde
 • Muslinger
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version